Vårt ordenshus
Odd Fellows Ordenshus i Göteborg finns på Vasagatan 9,
knappt 15 minuters promenad från Avenyn.

Med spårvagn når man också lätt vårt hus enär hållplats finns ca 200 m från entrén.

 

I det stilfulla gamla påbyggda huset, som inköptes av Odd Fellows byggnadsbolag 1936, är det ständigt aktiviteter. Externa och interna möten och sammankomster avlöser varandra. Tvenne Läger samt 13 Loger skall samsas om kvällarna. Dock finns plats då två matsalar och dito logesalar skickligt inlemmats i husets arkitektur.

I entréplanet återfinns kansli under dagtid som betjänar Loger och Läger. Här finns kapprum, hygienutrymmen och konferens-rum Självklart även en hiss som för äldre och handikappade till de olika vånings-planen

  Odd Fellowhuset
     
Matsalen  

Våningsplan ett domineras av de två matsalarna (se bild till vänster) som kan förenas till en och då rymmer drygt 200 personer. Estrad, ljudanläggning samt flygel hör till. Baren, som är rymlig och även har öppen spis, kallas fyndigt nog Seven Stars. Varje Odd Fellow vet vad det namnet åsyftar. Vidare finns Kungarummet på detta våningsplan.

     
          Trappfönster
 

Utnyttjar man trappan finner man mellan våningsplan ett och två ett magnifikt fönster (se bild till höger) som med sin konstmålning erinrar om husets stil och ålder samt dess grundare.

Del av Gobelängrummet    
                 
Två trappor upp disponeras Röda Rummet samt Gobelängrummet (se bild till vänster). Fantastiskt vackra och fräscha rum som läm-par sig för samlingar före och efter logemöten. Här finns även Lilla Logesalen, styrelserum, kontor samt arkiv.  

Ett besök dag- eller kvällstid säger naturligtvis mycket mer än dessa ord och det finns nästan alltid Odd Fellows som med stolthet och glädje förevisar vårt vackra Ordens-hus. Måndag- till torsdagskvällar är alltid logemöten.

Önskas upplysningar nås kansliet per telefon 031-13 19 12 mellan
kl 12.00-17.00, måndag-torsdag.

Välkommen till en av Göteborgs vackraste kulturbyggnader, prisbe-lönt och rivningsskyddat samt illuminerad kvällstid så att ingen kan undgå att uppmärksamma symbolerna för Odd Fellow.

 

 
 

Högst upp ligger Stora Logesalen som är en påbyggnad med plats för mer än 200 personer. Förutseende av tidigare generationer att skapa dessa möjligheter för dagens Odd Fellows.

Det hemliga Odd Fellow rummet  Vasastans tillkomst och Grosshandlare August Carlsons
... Villa Vasagatan 9
Fler bilder från vårt ordenshus  
Våra länkar

....© Copyright: Loge No 18 Axel Oxenstierna 
Materialet får ej kopieras eller länkas till utan tillstånd från
Webmaster Loge No 18 Axel Oxenstierna.

Föregående sida